Chia God

Gott om nyttigheter!

Chia God är verkligen vad den heter – god! Vi är stolta över den mustiga smaken, det fina tuggmotståndet och den härliga saftigheten. Allt tack vare alla nyttigheter vi har bakat in i brödet, t ex chiafrön, kikärtor, lin- och hirsfrö och hela 32% fullkorn. Prova och upptäck en godare vana, på alla sätt! 

Chiafrön

Riktiga superfrön! Ovanligt rika på fiber och omega-3 fettsyra. Hög proteinhalt på hela 21% och innehåller 18 av de 20 aminosyrorna. Det är en bra källa till vegetabiliskt protein och hjälper till att bygga muskler. När fröet kommer i kontakt med vätska sväller det och bildar ett geléliknande hölje. Detta gör att du känner dig mättare och att brödet blir saftigare. 

Kikärtor

Baljväxter är proteinrika och klimatsmarta. Utmärkt för alla som äter GI, Low Carb eller bara vill hålla nere intaget av snabba kolhydrater. Dessutom är de rika på protein, mineraler och vitaminer. Det är en extra bra proteinkälla för alla som vill minska eller utesluta animalier. 

Fullkorn

Innehåller mycket kostfiber som kan sänka blodtrycket och minska risken för hjärt- och kärlsjukdom samt typ 2 diabetes. Rikt på järn, kalium, magnesium, folat (folsyra) och antioxidanter. Läs gärna mer på livsmedelsverket.se.