Hatting Glutenfria Pitabröd med härlig smak och saftig mjuk konsistens. Pitabröd klara att använda till snabba och enkla måltider som sallad i pita, pitapizza, taco och kebab för att nämna några.

Ingredienser
Vatten, majsstärkelse, potatisstärkelse, rismjöl, tapiokastärkelse, rapsolja, jäst, psylliumfrön, salt, socker, potatisfiber, jäsningsmedel (E500, E450), fullhärdad rapsolja, fruktos, förtjockningsmedel (E464, E466, E412).
Hantering
Pitabröden är färdigbakade och kan ätas direkt efter upptining. De kan också värmas några minuter i ugn. Sätt de frusna pitabröden på ett galler i kall ugn, sätt ugnen på 180°C varmluftsugn (210°C i vanlig ugn) och grädda bröden i ca 8 minuter. Baktiden kan kortas med 2-3 minuter om bröden är upptinade eller om ugnen är förvärmd. Pitabröden kan också värmas upptinade i en brödrost ca 1-2 minuter. Pitabröden kan även värmas några sekunder i mikrovågsugn. Glutenfria pitabröd bör ätas direkt efter upptining/uppvärmning för att bevara den färska kvalitén.
Näringsdeklaration per 100 g
Energi | 1077 kJ |
Kcal | 256 kcal |
Fett | 5,7 g |
- varav mättat fett | 1 g |
Kolhydrater | 47 g |
- varav sockerarter | 1,6 g |
Fiber | 3,6 g |
Protein | 2,1 g |
Salt | 2,1 g |